Van groep 8 naar de brugklas


Ga je volgend schooljaar naar de brugklas? Heb je behoefte om samen met andere jongeren handvatten te krijgen over ‘het leven in de brugklas’, zodat de overstap wat gemakkelijker is? Wil je leren leren en plannen?

Dan is deze cursus iets voor jou!

Door middel van spellen, opdrachten, uitwisseling en tips en adviezen ga je goed voorbereid het brugklasjaar in.

LEREN LEREN staat in deze cursus centraal!

Geef je snel op, want er is slechts plaats voor 10 deelnemers! 

De overstap naar de brugklas is voor sommige kinderen best lastig. Alles gaat anders op het Voortgezet Onderwijs. Maar toch kun je je hierop goed voorbereiden. Van groep 8 naar de brugklas is een training waarin we samen met elkaar gaan bespreken welke dingen je tegenkomt in de brugklas. Wat kan lastig voor je zijn en hoe kun je hiermee omgaan? Hoe ga je straks om met het (vele) huiswerk en hoe kun je het beste plannen? Hoe zorg je ervoor dat je niet gestrest raakt en hou je toch nog tijd over voor de dingen die je leuk vindt?

Twee of drie ochtenden (afhankelijk van de dag die je kiest) krijg je volop tips, maar ook spelen we spellen met elkaar, wisselen we ervaringen uit en mag je praten over de dingen die voor jóu lastig zijn. We blijven niet de hele middag binnen, maar gaan ook opdrachten buiten doen.

Wil je deze middag mee beleven en met een gerust hart naar het VO? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Dat kan door een mail te sturen naar info@leerplein14.nl.

Datum : 3 dagdelen (vrijdagen 9 – 16 en 23 juni) of 2 dagdelen (zaterdagen 17 en 24 juni)

Tijd : 9.00 uur – 12.30 uur (vrijdag) of 9.00 uur – 14.00 uur (zaterdag)

Plaats : Sleeuwijk, Leerplein14

Voor wie : kinderen van groep 8

Kosten : € 185,00 inclusief boekje en cursuspakket